Donderdag 18 juni | Van Nelle fabriek|Rotterdam

Wij-land Congrestival 2015

contact

Over de activiteiten van de Nfactory.

Van de Lustgraaf (oprichter en eigenaar) startte zijn loopbaan in 1984 als pedagogisch medewerker bij Doveninstituut Effatha werkte van 1991 ruim 18 jaar als consulent, stafmedewerker, beleidsmedewerker en lobby-ist in de clienten en belangenorganisaties rond mensen met een beperking. (Philadelphia, FvO en PlatformVG nu Ieder(in).

Sinds 2000 is hij gegrepen door de impact van een supportend sociaal netwerk op het welzijn en veerkracht van mensen en vanaf toen overtuigd ontwikkelaar van beproefde, onderzochte sociale interventies tegen sociaal isolement van mensen in kwetsbare situaties. Opleider en trainer in werkwijzen voor mensen die zich vrijwillig of beroepsmatig in willen zetten om het sociaal netwerk van ieder die dat wenst te versterken en in te zetten rond een wens of hulpvraag.

  • Natuurlijk, een netwerk! (zelfzorgmethode voor familie, vrienden en mantelzorgers van mensen met een verstandelijke beperking – Uitgave Federatie van Ouderverenigingen / Sien. 2003
  • Een sterker netwerk (handleiding voor vrijwilligers rond bovengenoemde uitgave). Uitgave Movisie, 2007
  • Natuurlijk, een netwerkcoach! (voor vrijwilliger coaches) Uitgave Mezzo, 2009) Opgenomen in de Databank Sociaal Effectieve Interventies en thema van recent onderzoek door het AMC UVA
  • Die Ken Ik! (cursusmap ervaringsdeskundigen met lichte verst. Bep.) uitgave LFB, 2009. Thema van recent onderzoek door TRANZO / UvT.
  • Van Ik-naar Wij-land (professionals). Eigen uitgave

Met het Wijlandcongrestival hoopt Van de Lustgraaf een bijdrage te kunnen leveren aan de verbinding van praktijken en pioniers die zich vrijwillig en/of beroepsmatig in willen zetten om het sociaal weefsel van zichzelf en anderen te versterken. Onder het motto: van Ik- naar Wijland wil hij hen een platform voor uitwisseling bieden.

Medio december 2014 sprak onderzoeker van de Stichting Down Syndroom met Van de Lustgraaf en publiceerde daarover in het magazine Down & Up (interview)