Donderdag 18 juni | Van Nelle fabriek|Rotterdam

Wij-land Congrestival 2015

Muurschilderingen

Gaat u / uw organisatie ook bijdragen aan een samenleving met meer wij-landers?

Bent u op zoek naar een laagdrempelige manier om

  • uw bijdrage te leveren aan het verminderen van sociaal isolement en delen van sociaal kapitaal?
  • Duidelijk te maken dat u waardering heeft voor vrijwillige inzet van mensen die meer voor een ander willen betekenen en ervaringen willen uitwisselen en bijscholing nodig hebben?

Heeft u ook een hekel aan:

  • Projecten, initiatieven, professionals en onderzoekers die langs elkaar heen fietsen
  • Ieder voor zich?

Lees dan vooral verder!

Wat is WIJland?

WIJland is een Congrestival; een evenement dat een kruising is tussen vrolijk festival en serieus congres. Een dag waarop WIJ willen delen en ontdekken hoe we voor mensen in kwetsbare omstandigheden support van hun omgeving kunnen realiseren.

We noemen het WIJ-landcongrestival, omdat we in een tijd leven die ook van ons die zich druk maken over dat WIJ-gevoel, vraagt om samenwerking en bundeling van ideeën. Delen van overvloed en opvangen van schaarste.

Minder Eiland en meer WIJland.

Voor wie is WIJland?

  • Mensen die in hun vrije tijd of als professional (in opleiding) netwerkcoach zijn van mensen in sociaal isolement (vrijwilligers én professionals)
  • Onderzoekers en beleidsmakers die (willen) weten en vastleggen wat effectief is wat niet.
  • Eindgebruikers/ ervaringsdeskundigen die willen delen en leren.

In dit Congrestival is er volop verbinding tussen beleid en praktijk, tussen formele en informele zorg en tussen wetenschap en werkvloer. Co-creatief en praktijkgericht.

We verwachten dan ook een grote opkomst.

Wat gebeurt er in WIJland?

De bezoekers gaan door middel van opdrachten, ‘toevallige ontmoetingen’, workshops, en praktijksessies op zoek naar oplossingen voor spannende vragen, zoals:

  • Wat zijn goede manieren om het netwerk van kwetsbare burgers te versterken?
  • Hoe kunnen we de laatste wetenschappelijke inzichten over het versterken van de sociale samenhang in de praktijk brengen?
  • Hoe worden professionals in een wijkteam een vanzelfsprekend onderdeel van de wijk waarin zij werken?

partners

wmo radar
coalitie erbij
participe

In dit programma waarin we vooral elkáár moeten helpen en inspireren, kunt u ook iets betekenen.

Dat kan op twee manieren

Koop een of meer kaartje(s)! Vrijwillige inzet is wel gratis, maar hoeft niet daarom niet goedkoop te zijn. Door het kopen van een kaartje voor iemand die zich vrijwillig inzet als netwerkcoach, stimuleert u hem of haar om zichzelf te ontwikkelen en daarmee nog beter in staat te zijn om te werken aan een sterkere samenleving. Zo geeft u een blijk van waardering en houdt Nederland goede vrijwilligers.

Iedere gunner ontvangt als dank een bijzonder hippe Dutch Design Festivalchair.

Neem een partnerpakket! Meer informatie vind u in de bijlage, die wij u graag opsturen, maar een tipje van de sluier willen we hierbij oplichten. Uiteraard wordt uw bedrijfslogo op verschillende manieren getoond tijdens het event, u kunt een bijdrage leveren aan de verrassing die wij iedere bezoeker cadeau willen doen, maar ook het krijgen van een rondleiding in de Van Nelle Fabriek is mogelijk. En niet te vergeten: u ontvangt als dank een Dutch Design Festivalchair.

Interesse? Vraag onze Partnersbrochure aan en neem contact met ons op: wijland@nfactory.nl