Donderdag 18 juni | Van Nelle fabriek|Rotterdam

Wij-land Congrestival 2015

Grasveld

9.00

WIJ komen aan in de geurige koffie- en theefabriek VAN NELLE te Rotterdam.

Sinds 2014 UNESCO Werelderfgoed monument.

Golden Green-Key locatie en MVO project.

Lekker even rondneuzen en toch even kijken wie er nog meer over de groene loper naar binnen stapt. ‘Hee, da’s leuk! Zij ook hier!’

Welkom met een kopje koffie en een big smile.

10.00

WIJ openen het WIJ-LAND CONGRESTIVAL 2015,

Met aandacht voor onze eregasten editie 2015.

De winnaar van de uitverkiezing ‘Sociaal Werker van het jaar’, Jenny Zwijnenberg, uit Rotterdam.

De winnaars van de Kroonappel 2013 in de categorie ‘helpende handen’, Manteling Walcheren, uit Middelburg.

De genomineerden en zilveren winnaars van de Nationale (tegen) Eenzaamheidsprijs 2014, de netwerkcoaches van Wmo-Radar uit Rotterdam.

WIJ draaien warm: Met netwerkoefeningen waarmee WIJ de waarde van het wijland direct ervaren: #speeddateEenSteekjeLos? en #blijdatjijerbent.

11.00-15.30 IEDEREEN DRAAIT MEE IN HET WIJ-LAND CONGRESTIVAL!

stoel

Een extra rijk keuzeprogramma met bijscholing, cultuur en inhoudelijke speeddates met 30 spraak- en / of smaakmakers uit praktijken en projecten. Zoek de NFACTOR in het contact!

Als bezoeker van WIJ-land ga je met opdrachten tussendoor, in ‘toevallige ontmoetingen’, speeddates, dialoogtafels, (co-)creatieve workshops, en brainstormsessies actief en met elkaar op zoek naar oplossingen. Antwoorden op de vragen die jou en anderen bezighouden. Wat werkt wel en wat niet? Halen en brengen. Van IK-land naar WIJ-land.

BIJSCHOLING EN MINI-COLLEGE VAN EXPERTS

Zo kunt u op het hoofdpodium deelnemen aan bijzondere korte bijscholingen en mini-colleges, masterclasses en startersklassen. Welkom in de klas. Binnen zonder kloppen.

  • Een mini-college/basistraining van Paut Kromkamp van Vraagkracht in de techniek van het oplossingsgericht vragen stellen, zoals bekend geworden door Kinshoo, de Shazer, Roeden, Bannink, en anderen.
  • Een mini-college over diverse Typen Sociaal Isolement bij Dr. Anja Machielse, auteur van onbekwaam en onaangepast.. Co-onderzoeker van nationaal onderzoek naar eenzaamheid.
  • Een mini-college over ‘Niet aangeboren Hersenletsel en sociale netwerken’ van Ellen Witteveen, auteur van Communicatie bij hersenletsel.
  • KJ van Coaching Harmony uit Ierland laat u de kunst van het communiceren, leren en coachen door een muzikale bril zien.

Een Masterclass ‘Natuurlijk, een Netwerk- coach!’ Een Opfriscursus Netwerkcoaching ook voor starters door Martin van de Lustgraaf, bedenker van de netwerkcoach.

MOED&GROET OPEN SPACE PROGRAMMA

Met een variëteit aan meer dan 30 spraakmakers en smaakmakers. Surf verder op onze website voor hun achtergronden en expertise. U kunt hen ontmoeten op het WIJ-land Congrestival.

Telkens wanneer de bel gaat kunt u voor een andere spraakmaker kiezen. Iedereen wisselt na 20 minuten. De meeste spraakmakers verzorgen twee of meer rondes.

  • Kennismaking met de hulpmiddelen voor slechtziende en blinde netwerkcoaches van BETERZIEN. Door Willemijn Kloosterman van Jobvision4all.
  • De makers van mijnbuurtje.nl delen hun ervaringen met de opzet van buurtsites in Delft, Nijmegen.
  • Live webinars eenzaamheid. Jannet Rijks verzorgt een van haar veelbezochte webinars live vanuit het WIJ-land Congrestival. Maak het een keer van dichtbij mee.
  • Gebruik van sociale media en internet in het delen van sociale overvloed en sociale samenhang.
  • SURF NAAR DE ACTUELE STATUS VAN DE SPRAAKMAKERS OP DEZE WEBSITE.

Dialoogtafels voor gevorderde netwerkcoaches en/of hun coördinatoren. Dialoog, dus : onderlinge kennismaking, delen van ervaringen, dromen benoemen en oplossingsrichtingen verkennen.

Co-creatieve brainstormsessies rond door u benoemde lastige en uitdagende kwesties.

Tijdens de hele dag: Georganiseerde en spontane korte blinddates vanuit een frisse oplossingsgerichte invalshoek, ondersteund met coachende vragen en gespreksstarters.

En voor de festival liefhebbers: Tijd en aandacht voor de kracht van kunst en cultuur in woord, beeld en geluid. Originele producten uit Rotterdam en omgeving.

16.00

INTERNATIONALE SUPRISE ACT: COACHING HARMONY – UIT IERLAND

Aan de voet van de Wicklow Mountains ontstaat mooi muzikaal avontuur tussen trainerstalent uit Nederland en de Ierse kusten. WIJ plukken daar vandaag in een zinderende slot-act de vruchten van.

Wijlandcongrestival slotact: WIJ klinken goed! Door KJ van CoachingHarmony uit Wicklow, Ierland.

16.30

NET WERKEN

We heffen het glas op meer WIJ-landers in de nabije toekomst.

17.00

AFSLUITING EN GROET MET EEN BIG SMILE

Buiten ziet u weer hoe mooi de VAN NELLE FABRIEK kan zijn. Goede reis!

Check onze spraakmakers op de website.

Rondleidingen op tijdschema met gids in de Van Nelle Fabriek voor € 6 p.p. Vergeet je zakgeld niet.