Donderdag 18 juni | Van Nelle fabriek|Rotterdam

Wij-land Congrestival 2015

Dear All

Klik op een foto voor meer infomatie of kijk hieronder.

smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers smaakmakers

Eregasten

Jenny Zwijnenburg. Zij bracht in een wijk mensen bij elkaar vanuit wederzijdse interesses en organiseerde activiteiten met en voor hen. Daarmee doorbraken zij hun sociaal isolement. Jenny ontving op het Congres ‘Zorg & Welzijn’ de eretitel Sociaal Werker van het Jaar 2014.

De vrijwillige netwerkcoaches van Wmo-Radar te Rotterdam. Zij kregen een eervolle nominatie in de Nationale Eenzaamheidsprijs van de Coalitie ERBIJ en behaalden de tweede plaats op het congres van september 2014 jongstleden. Om-denkers!

De vrijwillige netwerkcoaches van Manteling Walcheren uit Middelburg. Zij ontvingen uit handen van koningin Maxima ‘De Kroonappel 2013’ van het Oranjefonds als één van de drie mooiste sociale initiatieven van ons Koninkrijk. Met vlag en wimpel.

BELANGRIJKE MEDEDELING.

De lijst van spraakmakers is een voorlopige lijst. Wij plaatsen op deze site voortdurend updates en aanvullende informatie.

Binnenkort melden wij ook het aanbod aan culturele smaakmakers, in vorm, beeld en geluid . Het is tenslotte naast een congres ook een vrolijk festival. Vergroot uw voorpret en check regelmatig de actuele lijst of schrijf u in voor een gratis 3 wekelijkse update.

Smaakmakers ..

 • 'Possunt, quia posse videntur' Publius Vergilius Maro, Aeneis V, 231. Klaas Jan de Vries de muziekale coach van coaching harmony
 • Een Steekje Los? Ja! Het spel waarbij je makkelijk in gesprek komt over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Dorien te Pas van Stichting de Bagagedrager heeft de uitbreidingsset Eenzaamheid, Stigma en in de Wijk bij zich. Wees welkom voor een speeddate, of snelle variant van het bordspel met levensvragen, stellingen en associatiekaarten.
 • Netwerkcoachende vrijwilligers en coördinator van een ‘goodpractice’ in Mijdrecht bij Tympaan-DeBaat.
 • Mirjam Kleijweg van samenwijs.net uit Delft volgde in 2006 de cursus ‘Natuurlijk, een netwerk!’ voor ouders met blijvende effecten. Omdenker van het eerste uur.
 • Medewerkers van de Stichting Welzijn Sliedrecht die netwerkcoaching in reguliere ondersteuningsprocessen een plek willen geven. Leren in de kanteling.
 • Medewerkers van het LSR te Utrecht, betrokken bij een pilot met ervaringsdeskundige zorggebruikers die andere ‘bewoners’ netwerkversterking bieden…
 • Participe Delft, lid van de Netwerkorganisatie Delft voor Elkaar, - een bundeling van welzijnsorganisaties en informele zorgorganisaties biedt de huidige pool aan bezoekvrijwilligers extra bijscholing in netwerkcoaching. Doen wat kan en waar het kan.
 • Berry van Dam van ‘VriendeninNOP’ van Carrefour Noordoostpolder ondersteunt vrijwilliger netwerkcoaches die mensen zoekt die in een vriendencirkel willen komen van mensen die mee willen doen in de maatschappij en een beperking hebben.
 • Angela Roelen, coördinator van vrijwilligers in het project Samen Optrekken van Humanitas Rijnstreek, hanteert de netwerkcoaching methode Natuurlijk, een netwerkcoach om mensen in de Duin- en Bollenstreek uit de eenzaamheid te halen.
 • Begeleiders van zelfstandige wonende cliënten van Dichterbij te Uden volgden tegelijk met hen de cursus van IKlandnaarWIJland.
 • Promovendus Ida van Asselt -Goverts onderzocht de effecten voor TRANZO / UvT. De LFB zette haar methodiek DIE-KEN-IK in. En werkt met ervaringsdeskundigen als trainer.
 • Gabie Conradi van Netwerk Rondom zet ouders aan de slag om te bouwen aan een sociaal netwerk rondom hun kind. Met het ZorgTestament als basis en een netwerkcoach kan iedereen zich goed voorbereiden op een veranderende toekomst.
 • De netwerkcoaches van BETERZIEN uit Rotterdam. Slechtzienden en/of blinde ervaringsdeskundigen coachen andere slechtzienden uit isolement.
 • Binyam Andebhran, participatiemakelaar van DOCK Rotterdam en Lia Geutjes Vrijwilligerscoach ontmoetingscentrum Prinsenhof van Pameijer starten binnenkort een project in de wijk Prins Alexander voor het vinden, binden en opleiden van netwerkcoaches die wijkbewoners uit het sociaal isolement willen halen en naast hun eigen kracht ook de sociale kracht versterken. Ze vervullen een coördinerende rol voor diverse organisaties in deze wijk. Nfactory verzorgt de training van de vrijwilligers op basis van de ervaringen in de stadsdriehoek. Deze ervaren coördinatoren staan aan het begin van het avontuur. Wat zijn hun plannen en kansen? Denk met ze mee!
 • Willemijn Kloosterman van Jobvision4all maakt speciaal voor de groep blinden en slechtzienden het trainingsprogramma en methodiek van Martin van de Lustgraaf in de netwerkcoaching toegankelijk voor gebruik door mensen met een visuele beperking. Ze woont daarvoor actief de trainingen van de groep BETERZIEN bij.
 • Levensverhalen hebben altijd twee kanten. Kies jij voor ‘het mooie’ en je eigen kracht net als Annie dan is haar stijl ook jouw stijl. Annie heeft weinig zicht maar wel een visie. Geloven in jezelf en laten zien wie je AnnieStijl Funky Handmade Fashion van binnen bent. Draag jezelf binnenste buiten! Met de nieuwe Annie kan dit. Deze is van binnen net zo mooi als van buiten en daarom ook aan twee kanten te drage

en Spraakmakers

 • Robert Quast fotograaf en wijlandspotter, spontaan facilitator van het Congrestival
 • Jeanine Suurmond onderzoekt vanuit het AMC / UVA in samenwerking met Martin van de Lustgraaf van NFACTORY de mogelijke gezondheidswinst van ‘Natuurlijk, een netwerkcoach!’ voor de MO-groep, Movisie en Vilans.
 • Het Lectoraat Sociale Innovatie van de HU, ontwikkelde profileringsmodulen 4e-jaars SPH/SW studenten om sociale netwerken in te zetten. Toekomstige professionals.
 • Sociaal werkers van Raster zetten in het project WIJ-Deventer bij 11 sociale wijkteams vrijwilligers in voor netwerkcoaching en/of coaching bij alledaagse vragen.
 • Anja Machielse houdt mini-colleges over typen sociaal isolement. Vanuit de Universiteit voor Humanistiek (UvH) onderzoekt zij hoe mensen in sociaal isolement leven en wat je wel en niet op kunt lossen.
 • Paut Kromkamp verzorgt workshop oplossingsgericht vragen stellen vanuit haar ruime ervaring bij gemeenten en jeugdzorg van Vraagkracht. Paut weet wat werkt.
 • De krachtcoaches van Wmo-Radar zetten netwerk-coaches en leefstijlcoaches in voor het programma tegen eenzaamheid van de Coalitie Erbij te Rotterdam.
 • Esther Poelsma, nu ambassadeur van wehelpen.nl, leidde eerder voor Humanitas Groningen 20 netwerkcoaches op.
 • Hanneke van Stokkom van mijnbuurtje.nl een digitale toepassing voor meer samenhang in de wijk. Een bron van informatie en startplaats van meer WIJ-land..
 • Ellen Witteveen van hersenletselenmantelzorg.nl, expert NAH en belang van sociale netwerken geeft een mini-college. Gloedvol.
 • Jolanda den Hartog, consulent en trainer bij belangenorganisatie Sien heeft jarenlange ervaring met het geven van cursussen over de kleurrijke aanpak 'Natuurlijk, een netwerk!' bij ouders, vrienden en familie van mensen met een verstandelijke beperking. Sien verspreidde sinds 2013 meer dan 6000 exemplaren.
 • Juldrick Martina volgt de opleiding tot vrijwilliger netwerkcoach in de supportgroep van BETERZIEN. Hij is de initiatiefnemer van een sportschool voor mensen met en zonder beperking in Rotterdam. Samen met Wirinder (ook lid van BETERZIEN en topmasseur) heeft hij plannen voor een sportschool en massage-programma. Laat je bijpraten en/of sluit aan in de rij voor een heerlijke massage. Gratis voor bezoekers van het Wijlandcongrestival.
 • Smaakmaker Mieke Verhagen van Insento, heeft als motto: zorg voor geluk. op haar website staat: "Wij geloven dat wanneer geluk het belangrijkste uitgangspunt van de zorg wordt, dat dit voor een kwalitatief betere en menselijkere zorg zal zorgen. Geluk voor zowel cliënten, als collega's, als organisaties. Iedereen wint als geluk op de eerste plaats staat." U kunt deze bijzondere geluksvogel vandaag aan ontmoeten en Mieke is vandaag een van de facilitators van de dialoog.
 • Smaakmaker Floor Kaspers maakt sieraden die je doen denken aan knikkeren op de stoep, steentjes zoeken op het strand, het medaillon van je moeder en die wereldreis die je altijd al wilde maken. Ze combineert haar persoonlijke schatten met klassieke technieken van kralen rijgen en edelsmeden. Ieder sieraad heeft een eigen verhaal, dat tot leven wordt gebracht door de drager. In 2013 start Floor met het zelf smelten en blazen van glas. Dit wordt ook wel 'lampwork' genoemd. Iedere kraal wordt individueel gemaakt door het smelten van glas op een glasbrander. Door het kiezen van ongebruikelijke vormen of combinaties ontstaan unieke sieraden. Floor neemt voor deze dag een bijzondere selectie uit haar collectie mee. Smullen geblazen.

Mis je jouw smaakmaker? Geef het door.